Brownie z czerwonej fasoli

Brownie z czerwonej fasoli stało się hitem w ostatnim czasie.
Kusiło mnie od dłuższego czasu żeby je zrobić i się przekonać jak smakuje ale jakoś nie byłam przekonana, że będzie to coś super.
Na szczęście się myliłam bo to jest super 😉
Czytałam kilka opinii dziewczyn niezadowolonych ze smaku tego ciasta, ale zupełnie ich nie rozumiem.
Moje wyszło naprawdę idealne, ani za słodkie, ani za mało słodkie, wilgotne i pyszne 😍
Do tego jest bardzo szybkie w przygotowaniu, no i co najważniejsze bezglutenowe 😍


Czego potrzebujemy :

* puszka czerwonej fasoli
* dojrzały banan
* 2 jajka, 1 białko
* łyżka deserowego kakao
* łyżka oleju
* łyżeczka proszku do pieczenia
* 4 łyżki cukru
* opcjonalnie rodzynki lub ulubione orzechy (u mnie włoskie)

Zaczynamy od odsączenia czerwonej fasoli na sitku i dokładnym wypłukaniu jej pod zimną wodą.
Następnie osuszamy ją ręcznikiem papierowym.
Wszystkie składniki, poza orzechami, łączymy ze sobą za pomocą blendera aż do uzyskania gładkiej masy.
Orzechy siekamy, dorzucamy do gotowej masy i mieszamy łyżką.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę.
Wierzch posypujemy posiekanymi orzechami.
Pieczemy ok. 40 min. w temp. 180 stopni. Ja użyłam termoobiegu.


Życzę smacznego i do następnego 😃



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Krwista czerwień i czarne kropki

Schab z kieszonkami