Schab z kieszonkami
Ostatnio zastanawiając się co zrobić na obiad pomyślałam, a dlaczego by nie zrobić faszerowanego schabu. Wyciągnęłam co miałam w lodówce i zrobiłam z tego farsz.
Składniki na farsz:
* 3 pieczarki
* pół papryki
* pół cebuli
* 2 starte plastry sera żółtego
* 4 wyciśnięte ząbki czosnku
* koperek
* sól i pieprz
* łyżka oleju
Wszystko to poszatkowałam i wymieszałam w misce
Schab nacięłam w następujący sposób :
Powstałe kieszonki wypełniłam farszem, związałam w kilku miejscach sznurkiem i włożyłam do naczynia żaroodpornego
Piekłam pod przykryciem w temp. 180 stopni przez 2 godziny.
Smacznego 😋
P.S.
Wybaczcie ustawienie zdjęć ale niestety strona blogger nie chce współpracować :/







Komentarze
Prześlij komentarz