Schab z kieszonkami


Ostatnio zastanawiając się co zrobić na obiad pomyślałam, a dlaczego by nie zrobić faszerowanego schabu. Wyciągnęłam co miałam w lodówce i zrobiłam z tego farsz. 

Składniki na farsz: 

* 3 pieczarki
* pół papryki
* pół cebuli
* 2 starte plastry sera żółtego 
* 4 wyciśnięte ząbki czosnku 
* koperek
* sól i pieprz
* łyżka oleju 


Wszystko to poszatkowałam i wymieszałam w misce


Schab nacięłam w następujący sposób :


Powstałe kieszonki wypełniłam farszem, związałam w kilku miejscach sznurkiem i włożyłam do naczynia żaroodpornego 



Piekłam pod przykryciem w temp. 180 stopni przez 2 godziny.




Smacznego 😋

P.S.
Wybaczcie ustawienie zdjęć ale niestety strona blogger nie chce współpracować :/

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Krwista czerwień i czarne kropki